Warning: Undefined array key "options" in /home/cwvukyxt/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 124
زالوها، کرم های آبزی و خاکزی بوده و جزو آرواره داران هستند که قلب ندارند و با رگ هایی که در سرتاسر بدن آن وجود دارد، با ضربان خود، خون را به جریان می اندازند. همچنین، فاقد ریه هستند و توسط شبکه ی مویرگی در زیر اپیدرم تنفس می کنند.
زالو، این جراح کوچک، توانایی بسیار زیادی در تولید بزاق دارد، به طوری که وقتی به بدن مراجعه کننده می چسبد، بزاق دهانش از زیر بدنش سرازیر می شود و مراجعه کننده، متوجه خیس شدن آن ناحیه از بدنش می شود. بزاق دهان این جانور، حاوی ماده ای به نام هیرودین « hirudin» می باشد که ضد انعقاد بوده، به طوری که حتی چند قطره از بزاق دهان زالو در شروع ترشح، قادر است مقدار زیادی خون را به صورت خیلی رقیق نگه داشته و از انعقاد آن جلوگیری کند و چنان چه در سه ساعت اولیه ی سکته مغزی که سه ساعت طلایی سکته یاد می شود، از زالودرمانی کمک گرفته شود، بیشترین جواب را برای رفع عوارض بیماری دارد.
تاکنون، ۶۳۰ نوع زالو شناخته شده است که برخی خونخوار، گوشتخوار و یا سمی هستند. باید به این موضوع توجه داشت که همه ی زالوها مصرف پزشکی ندارند و همان طور که گفته شد، برخی از آن ها سمی بوده و می توانند برای انسان خطرناک باشند. به همین دلیل، تمام کلینیک های طب سنتی، از مراکز مطمئن و پرورش دهنده ی زالو، زالوهای مصرفی خود را تهیه می کنند. توصیه می شود دراین زمینه، برای انداختن زالو به افراد و مراکز متخصص و باتجربه مراجعه فرمایید.
تاریخچه ی زالودرمانی:
صد ها سال قبل از این که مردم مغرب زمین (اروپا و امریکا) زالو را بشناسند و با خواص درمانی آن آشنا شوند، در خاورمیانه از زالو برای درمان های مختلف استفاده می شده است. مصریان در ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح از زالو برای درمان های مختلف استفاده می کردند، حتی از نقاط دیگر دنیا بیماران زیاد برای درمان به آن جا می آمدند.
اروپاییان و آمریکاییان، قبل از قرن ۱۹، زالو را موجودی بی مصرف و دورانداختنی می دانستند، ولی پس از قرن ۱۹ به خواص درمانی زالو پی برده و ازآن پس، برای درمان بیماری های از آن استفاده و بهره بردند. یک جراح فرانسوی پس از این که در جراحی بینی از زالو استفاده کرد، مقاله ای درمورد زالو ارائه نمود و زالو را به عنوان ابزار درمانی معرفی کرد. در حال حاضر نیز بسیاری از کشورها از زالو تحت عنوان ابزار درمانی استفاده می کنند.
توصیه هایی برای نگهداری و استفاده از زالو:
نگهداری زالو، خیلی حساس و سخت است، به طوری که باید پس از صید در آب صاف و تمیز، بدون کلر و مواد شیمیایی و خنک در دمای زیر ۱۵ درجه و در جای تاریک نگهداری شود و مرتب آب ظرفی که زالو در آن نگهداری می شود، باید تعویض گردد. میزان آب لازم برای نگهداری زالو خیلی مهم است؛ به عنوان مثال، در یک ظرف حدود ۳-۴ لیتری کمتر از ۵۰ زالو نگهداری شود. توجه داشته باشید، بلافاصله پس از صید زالو، نباید از آن برای درمان استفاده نمود، بلکه باید پس از مدتی که در آب های صاف و بدون کلر قرار گرفتند از آن ها استفاده کرد تا رفع آلودگی شوند.
فواید زالودرمانی:
پس از جراحی زیبایی، به منظور کاهش چین و چروک پوست، زالو انداختن بسیار مؤثر و مفید است؛ زیرا زالو سبب تسریع و تشدید گردش خون می شود و تغذیه ی بافت بهتر شده و در نتیجه، چین و چروک ها از بین می رود.
بسیاری از کارخانه های مواد آرایشی، مواد اصلی کرم های آرایشی و درمانی خود را از زالو های خشک شده تولید می کنند.
زالو را در جراحی و اتصال عضو جدا شده استفاده می کنند؛ زیرا این جانور سبب می شود اتصال و ارتباط بین عضو پیوند شده و بدن، بهتر و زودتر برقرار شود. در این زمینه، مستندات علمی زیادی گزارش شده است که در اثر اتفاق ناگوار و تصادف انگشت دست و پا و یا قسمتی از پوست و گوشت یا گوش افرادی که جدا شده است، پس از پیوند، از زالودرمانی استفاده شده و بهترین نتیجه حاصل شده است.
دانشمندان دانشگاه استانفود کالیفرنیا معتقدند، زالو در تولید عروق جدید سرخرگی بافت پیوندیف مؤثر است و همین امر، سبب ترمیم و بهبودی و زودتر بافت می شود.
گزارش های بسیاری پیرامون زالودرمانی در مورد درمان افراد دیابتی وجود دارد که باید انگشت پا و پای آن ها قطع می شده، ولی با زالودرمانی طی چند مرحله درمان شده و دیگری نیازی به قطع عضو نداشته اند .
زالودرمانی جهت درمان آرتروز، به ویژه آرتروز زانو و گرفتگی سیاتیک، بسیار نتیجه بخش بوده و توصیه می شود.
زالودرمانی، اسپاسم ها و دردهای عضلانی را کاهش می دهد و در درمان بیماری های مختلف کمک بزرگی می کند.
دیگر فواید زالودرمانی عبارتند از:
پیشگیری و درمان اولیه ی سکته مغزی جهت کاهش چشمگیر عوارض ناشی از سکته، نارسایی های قلبی و جلوگیری از بروز خطر و سردرد های مزمن و میگرن، سرگیجه، تقویت سیستم ایمنی، بیماری های ریوی، سینوزیت، بیماری های پوستی ورفع چین و چروک، جوش و دمل های پوستی، اگزما، ملانوم بدخیم، کبودی دور چشم، واریس و واریکوسل و تورم های بیضه، بواسیر، تنگی کانال دست، جهت سفتی لثه و رفع پیوره های دهان، تبخال های دهان و بینی و همان طور که گفته شد، زالو انداختن برای رفع هر مشکل و مورد مزمن با تعداد مختلف و تعداد جلسات مختلف، برای هر شخص، نقش و کمک بزرگی را ایفا می کند.